Home » , , , , , , » Google ile Microsoft Anlaştı

Google ile Microsoft Anlaştı

Teknoloji dünyasının iki devi, Windows Phone 8 için resmi YouTube uygulaması konusunda nihayet anlaşmaya vardı. İki şirket kısa bir süre içinde birlikte çalışmaya başlayacak.

Microsoft ile Google arasındaki bir süredir devam eden YouTube anlaşmazlığı sona ermiş gibi görünüyor. ZDnet'in haberine göre iki teknoloji devi Windows Phone 8 için Youtube uygulaması üzerinde anlaşmaya vardı.

Google sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre iki şirket uygulamayı geliştirmek için ortak çalışmaya yakında başlayacak. Uygulama önümüzdeki haftalarda Windows Phone uygulama mağazasındaki yerini alacak.

Geçirilen süreci hatırlamak gerekirse; 8 Mayıs tarihinde kendi YouTube uygulamasını geliştiren Microsoft, kullanıcıların beğenisini toplamış ancak Google'ın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle şirket tarafından uyarılmıştı.

Microsoft'un geliştirdiği uygulamada video indirme özelliğine yer veriyor ve reklamlarını gösterilmiyordu. Microsoft dün uygulamayı güncelleyerek video indirme özelliğini kapattı ancak reklamlar hala yer uygulamada almıyor.

Bu nedenle görüşmelere başlayan iki şirket uzlaşmaya vardı ve Windows 8 YouTube Uygulaması için birlikte çalışacaklarını açıkladı. Reklamların da dahil olduğu tüm YouTube API şartlarını karşılayan yeni uygulama önümüzdeki haftalarda Windows Phone Uygulama Mağazası'ndan indirilebilecek.

Bu süreçte, 8 Mayıs'ta yayınlanan ve dün güncellenen Microsoft'un geliştirdiği YouTube uygulaması ise daha önceki sürüm ile yer değiştirecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger