Home » , , , , » Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Cep telefonunuza gelen bu mesaja dikkat


Kaçak yollarla yurtdışından getirilen ya da çalıntı cep telefonları birçok vatandaşı mağdur etti. Telefonu alır almaz “IMEI numarası klonlanmıştır” mesajı alan vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı.

İnternetten ucuz cep telefonu satan dolandırıcılar klonlanmış telefon satarak büyük bir vurgun yapıyor.
Bu tür cihazlar 30 gün içerisinde ilgili birimler tarafından kilitleniyor. Klonlanmış telefonu kullanıma açılanların şikayetleri ise bununla sınırlı kalmıyor. Çünkü IMEI numarası klonlanmış olan cep telefonu sadece tek bir gsm hattı ile çalışıyor.

IMEI NUMARALARI NASIL KLONLANIYOR?
Şikayetvar.com'un haberine göre gelen şikayetler sonrası ortaya çıkan gerçeğe göre IMEI numaraları iki nedenden dolayı klonlanmaktadır. Cep telefonları, kanun gereği Türkiye operatörlerinde IMEI kayıtları olmadığı takdirde kullanılamamaktadır. Kaçak yollarla toplu olarak getirilen telefonlar için bu yöntem uygulanamamakta. Kaçak telefonların IMEI noları, ülkemizde kayıtlı bulunan başka bir IMEI ile değiştirilerek kullanıma açılabilmektedir. Diğer bir neden ise çalıntı cep telefonları.Takibe takılmak istemeyen dolandırıcılar da telefonun IMEI sini kayıtlı bir IMEI ile değiştirmekte ve takibi atlatmaktadırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger