Home » , , , , , » 68 milyon adet cep telefonumuz var!

68 milyon adet cep telefonumuz var!

Cep telefonu abone sayısı 68 milyona dayandı. Yılın ilk çeyreği itibariyle cep telefonu abone sayısı 67.9 milyona, 3G abone sayısı ise 43.9 milyona ulaştı.

NET SATIŞLAR NE DURUMDA?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2013 yılının ilk çeyreğine ilişkin Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporunu açıkladı. Buna göre, Türk Telekom ve mobil işletmecileri yaklaşık 6.2 milyar lira net satış geliri elde etti. Aynı dönemde diğer işletmecilerin net satış gelirleri yaklaşık 1.8 milyar lira oldu. Yılın ilk üç ayında, Türk Telekom ve mobil işletmecilerin toplam yatırım miktarı yaklaşık 557 milyon lira olurken, diğer işletmeciler tarafından yaklaşık 495 milyon lira yatırım gerçekleştirildi.

Toplam mobil trafik miktarı 42.9 milyar dakika, sabit trafik miktarı ise 4.3 milyar dakika oldu. Bir önceki üç aylık döneme göre mobil arama trafik miktarı yaklaşık yüzde 0.5, sabit arama trafik miktarı ise yaklaşık yüzde 6.5 oranında azaldı. Trafiğin büyük bir kısmını (yüzde 85.7) mobilden mobile giden trafik oluşturdu.

Ocak-şubat-mart döneminde 13.56 milyon sabit telefon abonesi bulunan Türkiye'de, penetrasyon oranı yaklaşık yüzde 17.9 seviyelerine düştü. Bununla birlikte, Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü 3.76 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sabit telefon hizmetleri pazarında Türkiye'nin önemli bir kesimine ulaşıldı. Yılın ilk üç aylık döneminde sabitten arama gelirleri, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9.4, bir önceki döneme göre yüzde 4.6 oranında düşerek, brüt 1.1 milyar lira olarak gerçekleşti.
848280_detay
EN ÇOK ARANAN SABİT NUMARA HANGİSİ?
Türk Telekom şebekesinden en çok aranan kısa numara 182 (Hastane Randevu), sabit şebekeden en fazla trafik gönderilen ve alınan ülke Almanya oldu. Birinci çeyrek sonu itibarıyla genişbant internet abone sayısı 20 milyonu geçti. Türkiye internet aboneliğinde ilk üç ayında, bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 1.6 artış gerçekleşti. Fiber, kablo ve özellikle mobil internet abonelerinin artmasıyla birlikte internet abone sayılarındaki genel artış eğilimi de devam etti. Toplam internet abone sayılarının yıllık büyüme oranı ise yüzde 22.4 oldu.

TÜRKİYE'DE 68 MİLYON MOBİL KULLANICI VAR
Mart ayı sonu itibarıyla Türkiye'de yaklaşık yüzde 89.8 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 67.9 milyon mobil abone bulunuyor. 3G abone sayısı 43.9 milyona ulaştı. 0-9 yaş nüfus hariç olmak üzere mobil penetrasyon oranı yüzde 100'ün üzerine çıktı. 3G hizmetiyle birlikte mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan abone sayısı da aynı dönemler için 8 milyon 941 bin 987'den 12 milyon 358 bin 175'e yükseldi. Bu dönemde toplam mobil internet kullanım miktarı ise 24.233 TByte olarak gerçekleşti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger