Home » , , , , » Aylık 40 milyon aktif kullanıcıya ulaşan TuneIn, 25 milyon dolar daha yatırım aldı

Aylık 40 milyon aktif kullanıcıya ulaşan TuneIn, 25 milyon dolar daha yatırım aldı

Her ne kadar bir kısmı ülkemizde aktif olmasa da küresel çapta son derece önemli başarılara imza atan Spotify, Rdio ve Deezer gibi müzik girişimlerinden biraz ayrılmasına rağmen online radyo alanında öne çıkan TuneIn, 25 milyon dolar daha yatırım aldı.

Palo Alto/California merkezli girişimin kuruluşu 2002 yılına ve Dallas/Texas’a dayanıyor. Küresel çapta 70 binin üzerinde radyo istasyonunu dinlemeye imkan veren girişim, hem mobil platformlarda hem de web üzerinde kullanıcılarına hizmet veriyor.

Şirket yetkililerinin verdiği rakamlara göre 2013′ün ilk 4 ayında TuneIn kullanıcıları 1 milyar saatin üzerinde radyo dinlemiş. Ayrıca platformun aylık aktif kullanıcı sayısı da 40 milyon.

TuneIn, Institutional Venture Partners (IVP) liderliğinde, önceki yatırımcılar  Sequoia Capital, Google Ventures, ve General Catalyst Partners‘ı da içeren bir gruptan aldığı 25 milyon dolarlık yatırım ile birlikte toplam aldığı yatırım miktarı 47 milyon dolar olmuş. Yatırımın kullanılacağı alanların başında ise son zamanlarda artan kullanım ve kullanıcı sayılarını daha da yukarıya taşımak ve güçlü bir gelir modeli yaratmak geliyor.

Bu yatırımdan sonra TuneIn‘i özellikle gelir modeli yaratmak konusunda önemli bir süreç bekliyor. Küresel çapta 70 bin radyo istasyonu ve 2 milyona varan dijital metaryali (konser, röportaj ve podcast gibi) kullanıcılarına sunan şirket; dünyanın dört bir yanında oluşan içeriği, dünyanın farklı farklı noktalarına dinletiyor. Bu sebeple başarıyla oluşturulacak bir reklam ağı TuneIn’e çok şey katabilir. Diğer bir konu da kuşkusuz ücretli üyelik modelini.

Aynı zamanda TuneIn için kullanıcılarının hangi platformları kullandıkları da önemli. Şubat ayında web sürümünü de yayına alan TuneIn, mobil cihazlara baktığımızda sırasıyla iOS, Android (yaklaşık yüzde 95′lik bir oran iOS ve Android’e ait) ve BlackBerry’den dinleniyor, bu üçlünün ardından da çok küçük bir oranla Windows Phone geliyor. TuneIn için ilerleyen zamanlarda bu dengeyi korumak ve yönetmek de önemli bir kriter olacak.

Reklam kadar biraz daha sosyalleşmiş ve içeriği genişlemiş bir TuneIn’in ücretli üyelik modelinden de önemli gelirler elde edebileceğini söyleyebiliriz. Şirket hakkındaki gelişmeleri takip edip sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger