Home » , , » Windows 8'in Pazar Payı Azar Azar Yükseliyor

Windows 8'in Pazar Payı Azar Azar Yükseliyor


Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8’in pazar payı artışı sürüyor. Mayıs ayı sonuçlarına göre yavaş bir büyüme hızı gösteren Windows 8’in yanısıra Windows 7 de payını artırdı.




Cnet’in haberine göre, Windows 8 işletim sistemi pazarındaki payını artırmayı sürdürüyor. Beklenenin altında olan bu artış, az da olsa devam ediyor.

Net Applications araştırma şirketinin aylık sonuçları, bir önceki aya göre yüzde 0.43 puan yükselen Windows 8, pazar payının yüzde 4.27’ye ulaştığını gösteriyor.

Yüzde 5 sınırını hala geçemeyen Windows 8,  Nisan ayını yüzde 3.84’lük bir oranla kapatmıştı.

windows-8-market-share-small1370186694

Rakamlar Windows 8’de yavaş bir artış eğiliminin gösterse de asıl ilginç olan Windows 7’nin Mayıs ayında pazar payını artırması oldu.

Nisan ayında yüzde 44.72’lik bir paya sahip Windows 7, bu ay yüzde 44.85’e yükselmiş durumda. Bu sembolik artış bile kullanıcıların Windows 7’yi tercih etmeyi sürdürdüğünü göstermesi bakımından önemli görünüyor.

Microsoft’un 8 Nisan 2014 tarihinde desteği tamamen sonlandırmaya hazırlandığı Windows XP’in Pazar payında ise azalma eğilimi sürüyor. Geçtiğimiz ay yüzde 38.31 olan Windows XP’nin payı yüzde 37.74’e gerilemiş durumda.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger