Home » , , , , , » Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genç girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti sağlanacağını açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genç girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti sağlanacağını açıkladı

Son dönemde melek yatırımcılara yönelik teşvik ile dikkat çeken Maliye Bakanlığı, yeni kanun tasarısıyla beraber girişimcilere yönelik bir karar aldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre ilk kez mükellef olacak ve 29 yaşını aşmamış genç girişimcilerin 3 yıl boyunca vergi ödemeyecek. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile 7 temel eksende değişiklik yapıldığını açıklayan Şimşek, tasarı ile harcamalar ve servetten hareketle çapraz bir denetim öngörmediklerini açıkladı.

Yeni girişimcilerin önü daha açık


Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bu taslak, ilk kez vergi mükellefi olacakları kapsadığı için bundan sonraki dönemlerde girişimcileri kapsayacak. Yani şu anda hali hazırda şirketi bulunan girişimciler taslağa göre kapsam dışında bulunuyor. Bu yüzden tasarının yeni ve genç girişimcileri teşvik etmeye yönelik olduğu açıkça görülüyor.

Öte yandan bu taslakla beraber özellikle fikir aşamasından olan girişimlerin daha kolay bir şekilde hayata geçebileceğini söylemek mümkün. Özellikle sürenin 3 yıl gibi bir dönem olarak belirlenmesi girişimcilerin elini kolaylaştıracak bir adım.

Maliye Bakanlığı, özellikle internet ve yatırımcılara yönelik aldığı kararlar ve açıklamalarla son dönemlerde dikkat çekiyor. Bu sene Şubat ayında yürürlüğe giren Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği, yatırımcılara yüzde 75 oranında vergi teşviği sağlamıştı. Teşvikten yararlanabilmek için gerekli olan lisans ise şu anda Türkiye’de 30′dan fazla yatırımcı tarafından alınmış durumda. İsimleri açıklanan 8 kişiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Maliye Bakanlığı’nın, girişimcileri ve yatırımcıları destekleyerek gelecek dönemlerdeki hem yatırım hem yeni girişim olanaklarını artırdığını söylemek mümkün. Gelecek dönemde bu olanakları artırmak için Maliye Bakanlığı’nın yeni hamlelerini merakla bekliyoruz.

Güncelleme: Bu muafiyet kapsamında girişimciler, gelirler vergisi ve aynı kanun içinde yer alan stopajdan muaf olabilir. Konu hakkındaki yeni detaylar elimize geçtikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger