Home » , , , , » Samsun'da tramvaylarda ücretsiz internet keyfi

Samsun'da tramvaylarda ücretsiz internet keyfi

Yolculara seyahat esnasında internete girme imkanı sağlanarak Türkiye'de bir ilke imza atıldı.


Samsun'da hafif raylı sistemde ücretsiz internet uygulaması hayata geçirilirken, bunun Türkiye'de bir ilk olduğu bildirildi.

Ulaşım sektöründe atölyede çalışan dünyada ilk ve tek kadın Elektrik - Elektronik Mühendisi, Elektrik Bakım Şefi Ümit Özsoy Bostancı'yı bünyesinde bulunduran Samulaş, tramvaylarına internet modemleri yerleştirerek yolculuk esnasında internete girme imkanı sağladı ve Türkiye'de bir ilke imza attı. Her tramvaya iki adet modem koyan Samulaş, yolcularına sınırsız ve ücretsiz bir şekilde internet hizmetini sağlamaya başladı.

Tramvayda internet hizmetinin Samulaş'ın bir projesi olduğunu belirten Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, "Bizim yolcumuzun yüzde 60'a yakını üniversite öğrencisi ve çok büyük bir kısmı da teknoloji dostu yolculardır. Yolcularımızın birçoğu akıllı telefon kullanabilen, bilgisayarları elinde bulunanlardan oluşuyor. Biz bu yolcularımıza 'ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti verebilir miyiz?' diye fikir alışverişi yaptık. Bunun ardından da Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdik. Turkcell ile görüşerek onlarında teknolojik imkanlarını bizimki ile birleştirdik. Her tramvaya 2 adet modem yerleştirdik. Bu sayede 250 yolcu aynı anda sınırsız ve ücretsiz bir şekilde internete bağlanabilir hale geldi. 35 dakikalık bir yolculuk sırasında rahatlıkla internet üzerinden yolcularımız isterlerse kendi ödevlerini yapabilecekleri gibi sosyal medya üzerinden iletişim kurmalarını da sağlayabiliyoruz" dedi.

Akın Üner proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bu projemizi çok uygun koşullarda Turkcell ile reklam anlaşması karşılığında yaptırdık. Bize sadece sıradan internet bağlantısına harcadığımız hizmet bedeli yansıdı. Bu hizmetimizin devreye girmesinden sonra İstanbul, Eskişehir ve Konya gibi raylı sistem işleten birçok ilimiz de bizimle temasa geçip bilgi aldı. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da düzenlediğimiz uluslararası toplantıda bizim gibi raylı sistem gibi işletmecileri olan Norveç, İsveç ve İtalya gibi ülkelerden yetkililer de böyle bir hizmetin Avrupa görmediklerini söyledi. Yaptığımız bu projenin Avrupa'da örneği olup olmadığını bilmiyoruz ama Türkiye'de bir ilktir. Bu hizmetimizin bize olumlu yansılamaları oldu."

Samulaş'ın Samsun'da ilk teknoloji şirketi olma vizyonuna sahip olduğunun altını çizen Üner, "Yakın gelecekte yine Türkiye'de ilk ve dünyada öncü projeler üzerinde çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde bu projeleri de Samsun halkının hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. Tramvaylarda internete giren vatandaşlar ise, uygulamayı çok beğendiklerini ve faydalandıklarını söylüyor.

Kaynak: İHA

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger