Neden iPhone phablet yok? İşte Tim Cook'un cevabı

Akıllı telefon pazarında son olarak iPhone 5 ile boy gösteren ve ardından sessizliğe gömülen Apple, bakalım yeni ürününü ne zaman gösterecek...

iPhone 5S, iPhone 6 ve hesaplı plastik iPhone için şimdiye kadar birçok söylenti çıksa da, Apple'dan bu söylentilere karşılık verecek resmi bir açıklama gelmedi. Onun yerine Tim Cook, bir süre önce şirketin toplantısında kısaca konuşmuş ve "Yeni ürün ve servislerimizi sonbahar ve 2014 boyunca tanıtmak için sabırsızlanıyoruz" demişti. Şimdi de All Thing D'de soruları yanıtlayan CEO, merak edilen konulara açıklık getirdi.

İlgi çeken sorulardan biri, Apple'ın iPod branşında yaptığı gibi neden iPhone branşını çeşitlendirmediğiydi. Cook, birden fazla farklı model için çalışıldığında, tek bir modelde çalışırken elde edilen odaklanma özelliğinin kaybedilebileceğini söylüyor. Kısacası, daha kaliteli iş çıkarılması için tek modelle uğraşmak daha iyi, aynı zamanda daha kolay. Ancak yine de Cook ekliyor; "Şimdiye kadar hep tek model çıkarmamız, önümüzdeki yıllarda da aynısı olacağı anlamını taşımıyor." Bu açıklamadan sonra ilk paragrafa tekrar bakacak olursak, hesaplı plastik iPhone ihtimalinin pek de düşük olmadığını söyleyebiliriz. Hele de gibi firmaların uygun fiyatlı modellerinin milyonlar satarak üreticilerine milyonlarca dolar kazandırdığını göz önüne alırsak.

Mossberg'ün sorduğu bir diğer soru ise, "Neden iPhone phablet yok?" oldu. Cook, büyük ekranlı bir cihazın; kullanım alışkanlıklarından pil ömrüne, ekranın parlaklığından görsel detaylarına kadar birçok konuya etki ettiğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger