Home » , , » Apple, hesaplı iPhone'lar için Pegatron'u düşünüyor

Apple, hesaplı iPhone'lar için Pegatron'u düşünüyor

Uzun süredir söylentiler var. Apple'ın eninde sonunda hesaplı iPhone üreteceği ve bu sayede pazardaki payını daha da artıracağı konuşuluyor. Bu konuda henüz bir duyuru gelmedi, ama geçtiğimiz günlerde röportaj veren Apple'ın CEO'su Tim Cook, gelecekte bunun olabileceğine dair bir sinyal vermişti. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Ve şimdi gelen bilgiler, hesaplı iPhone'un üretimine karar verilme aşamasının geride bırakıldığını, ürünü kimin üreteceği aşamasına gelindiğini gösteriyor. Biliyorsunuz, Apple'ın yıllardır Foxconn şirketiyle önemli bir ilişkisi var, onun bir numaralı parça sağlayıcısı konumunda. Ancak geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 5'te yaşanan bazı sorunlar, önce kullanıcıların, sonra da Apple'ın canını fena sıkmıştı. Sıfır ürün paketini açıp, içinde çiziklerle dolu bir iPhone 5'le karşılaşmayı kimse istemez haliyle. İşte bu ve benzeri sebeplerden dolayı, tabii üretim maliyetlerini ve diğer ürünlerin (iPhone 5S gibi) üretimi için gerekli zamanı da göz önüne alırsak, Apple'ın bu kez Pegatron şirketine de önemli bir görev vermesi bekleniyor.

Pegatron da aslında Apple ile yıllardır çalışıyor. 2011'de çıkan iPhone'larda az da olsa Pegatron'un da payı var. Ayrıca Apple'ın iPad Mini'lerinin üretiminde elde ettikleri tecrübe de daha fazla. Yine de Apple'ın yeni kararının (tabii gerçekten doğruysa) büyük bir risk taşıdığını düşünenler de var. Çünkü Pegatron, ilk kez böyle büyük bir yetkiye sahip olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger