Home » , , , , » Google'dan Chromium'a Yeni Özellik

Google'dan Chromium'a Yeni Özellik

Google, kullanıcıların tarayıcılarını ilk günkü haline döndürebilecekleri, bir başka deyişle tarayıcılarını fabrika ayarlarına geri döndürebilecekleri yeni Chromium özelliğini duyurdu.

Yeni gelen "Reset profile settings" (Profil ayarlarını sıfırla) özelliği sayesinde; kullanıcılar tarayıcılarının kötü amaçlı yazılımlara mağruz kalması gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarında tarayıcılarını sıfırlayarak, ilk günkü gibi tertemiz şekilde kullanmaya devam edebilecekler. Yani tüm herşeyi elle teker teker yapmaktansa, hiç zaman kaybetmeden tüm tarayıcı ayarlarımızı ilk günkü haline getirmek elimizde olacak.

620x484xchromium-620.jpg.pagespeed.ic.mIjrVk090IBu özellik sayesinde varsayılan arama motoru, anasayfa, içerik ayarları, çerezler, site verileri gibi bilgileri sıfırlayabileceğimiz gibi istersek tarayıcımız üzerinde yer alan tüm eklentileri sıfırlama şansına da sahip olacağız.

Şu an için yeni gelen özellik üzerinde görüntülenen sıfırlama seçenekleri bu şekilde olsa da bu yeni özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Doğal olarak geliştirme aşmasının tamamlanmasıyla birlikte kullanıcılara çok daha özelleştirilebilir tarayıcı sıfırlama seçeneklerinin sunulacağını söylersek yanlış olmayacaktır.

Son zamanlarda ortaya çıkan ve kullanıcıların tarayıcılarını esir alan uygulama ve eklentileri düşündüğümüz zaman, Google tarafından geliştirilen bu yeni özellik eminim ki birçok kullanıcının derdini fazlasıyla çözecektir

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger