Home » , » Apple CEO'su Tim Cook ;Apple Payına Düşeni Öder

Apple CEO'su Tim Cook ;Apple Payına Düşeni Öder

Apple son zamanlarda vergi eleştirmenlerinin hedefi oluyor

Fakat Apple CEO'su Tim Cook ; Apple Payına Düşen Vergiyi Ödüyor Dedi işte o açıklama

Apple CEO'su Tim Cook, Kongre önünde tanıklık.
(Kredi: Getty Images)

Son 10:33 PT güncellenir.

Senatör ve profesyonel uzmanlardan oluşan bir geçit olarak birkaç saat için sessizlik içinde pilaki sonra vergi freeloader olarak kendi şirketi tasvir döner aldı, CEO'su Tim Cook sağlam bir kurumsal vatandaş olarak Apple ateşli savunma sundu.

Apple Amerika'daki en büyük kurumlar vergisi mükellefi haline gelmiştir, "Cook Salı günü Araştırmalar Senato Daimi Alt Komitesi söyledi. O geçen yıl şirketin ABD Hazine veya gün başına daha fazla 16 milyon dolardan nakit olarak yaklaşık 6 milyar doları ödedi ekledi.

O Apple öder "dedi borçlu vergi. Her bir dolar."

Cook ayrıca Apple vergi hile kullandığı yalanladı. "Bazı Karayip adasında para saklamak yok," dedi.

Bu keskin Apple'ın vergiden kaçınma politikalarını eleştiren Demokratlar ve Cumhuriyetçiler hem de başladı daha önce duruşmada birkaç kişi tarafından yapılan yorum, bazı sivri çürütme oldu. Pazartesi günü, Kongre araştırmacılar Apple yurtdışı iştirakleri bir ağ kullanımı sayesinde vergi milyarlarca dolar ödeyerek kaçtığını söyledi.

Apple'ın yazılı ifade PDF.

Olan ses noktaları bir çift de kırmak için çıktı Cook, şiddetle hatta eski Başkan John F. Kennedy'nin bir alıntı gerekçe göstererek, vatansever ve Amerikan iş büyümeye katkı olarak şirket tasvir, "çok verilir kime, çok gereklidir. "

O senatörler şirketin operasyonları daha yakından bakmak teklif olarak Peter Oppenheimer, şirketin baş mali görevlisi ve üst düzey Başkan Yardımcısı, patronu yedeklenir. O Apple olduğunu söyledi "Tüm yasa ve yönetmeliklere tam uyum."

Q & A sözlü Japon sporu bir parça yapan da kurumlar vergisi kaçınma kötüleyen başka bir vesileyle Kennedy alıntı devam, komite Başkanı Carl Levin (D-Mich.), var. Gibi Levin daha sonra İrlanda iştiraki AOI ve ödenen kurumlar vergisi miktarı hakkında ayrıntıları Apple'ın temsilcileri bastırdı.

Komitede sıralama Cumhuriyetçi Senatör John McCain, o zaman zorbalık hissettim olsun Cook sordu - bir öneri Senatör Rand Paul tarafından daha önce yaptı. Cook doğrudan bir cevap vermekten kaçındı ama yardımcı olmak istedim ve hiç o söyledi, o jüri önünde sürüklenen olmasaydı. "Ben bizim hikaye anlatmak ve insanlar benden duymak için İsterdim önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. "Burada sürüklenen alamadım."

Apple'ın Peter Oppenheimer May 21, 2013, Kongre önünde ifade verdi

Apple'ın Peter Oppenheimer bu sabah Kongre önünde ifade verdi.
(Kredi: CNET tarafından C-Span/Screenshot)

Cook ve McCain McCain bir vergi Dodge olarak kullanılıyordu düşündüren ile, Apple'ın İrlandalı iştiraki ithalat üzerinde uzun uzadıya sparred. Aşçı olarak AOI açıklayan, aynı fikirde "zaten diğer ülkelerde vergi edilmiştir nakit yönetmek için sadece etkili bir yol."

"Efendim, çok karmaşık bir konu olarak görüyorum," Cook dedi. "Sanırım tartışma yaşıyorsanız sevindim ama dürüst olmak gerekirse ben bu kadar haksız görmüyorum. Ben haksız bir insan değilim ... Ben başkanlık olmaz.

Vergiye tabi kazanç için deniz işletme ve nasıl ABD çokuluslu hesabının soru her zaman belki de daha, bir sıcak düğmeli konu olmuştur bütçe Sequester ve vergi ve harcama üzerinde Washington'daki tartışma sonrasında bu günlerde çok.

Onun vergiye tabi gelir en aza indirmek için - hatta Bizans deniz işletmeleri - Apple karmaşık bir ağ kullanan tek teknoloji şirketi değildir. Ama çünkü Apple'ın büyükçe kamu ayak izi, bir şirket avantajı için dünya çapında sermaye hareket etmek cari vergi hukukunda mevcut boşluklar yararlanır nasıl en görünür uygulayıcısı haline gelmiştir.

Yeni vergi geri dönüş oranı Çağrısı
"Biz bir Amerikan şirketi konum. Ve biz bir Amerikan şirketi olmaktan gurur duyuyoruz," diye Amerika Birleşik Devletleri dışında herhangi bir yerde birleştiren dikkate almak niyeti inkar dedi. Aynı zamanda, Cook cari vergi kod yeniden düşünmeye çağırmak için Washington'da onun görünümünü yararlandı. O söyleyerek ötesinde belirli alamadım ABD yurt dışından "eve para getiren makul vergi" bir daha dikkate almak gerektiğini söyledi. Bu oran şimdi yüzde 35 oranında vergilendirilir.

Vergi kodları bir reform ile ilgili herhangi bir yeniden düşünmeye olarak, Cook uluslu olasılıkla yabancı kazançlar geri getiren bir "tek haneli vergi" hoş geldiniz söyledi. "Bazı şirketler biraz daha fazla ödeme olabilir, ve ben onlardan biri olacağını düşünüyorum," diye sözlerine ekledi "bu ülkede büyüme için çok iyi olurdu."

Panelde Cook'un çeşitli muhataplar Apple'ın baş ile, hem de Oppenheimer ve Phillip Bullock, kafasının Apple'ın vergi işlemleri ile vergilerin bir tutulan tartışma içine var gibi Ne takip cennetten bir vergi inek fikriydi.

Apple'ın Phillip Bullock May 21, 2013, Kongre önünde ifade verdi

Apple'ın Phillip Bullock bu sabah Kongre önünde ifade verdi.
(Kredi: CNET tarafından C-Span/Screenshot)

Duruşma yakın doğru topa Levin ABD vergi ödemezsiniz deniz cennetleri olan kar en tutmak için Apple'ın kararı aşağı delik gibi, günün ilk büyük dram çıktı. "Biz kendin gibi Olağanüstü başarılı ve haklı şekilde çok uluslu bir şirket, kar akış nereye hakkında, 2008 veya 2009 yılında oturarak bir karar bir sistem devam edemez ... kar kaydırılır nerede nerede Amerikan vergi adam kullanılamaz. Herkes bunu sistemini değiştirmek için var kabul eder. "

Levin nihayet olduğunu söyledi "ABD'ye gelir büyük bir kayıp."

"Dostlarım, bu doğru değil," Levin dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger