Home » , , , , , , , » GittiGidiyor'un Hedefi Liderlik

GittiGidiyor'un Hedefi Liderlik

eBay ile birlikteliği sonrası hızlı büyümesini sürdüren GittiGidiyor, yükselmeyi sürdürerek, liderliği hedefliyor.


Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay'in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, 8,5 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi, ayda 28.6 milyonun üzerinde ziyaret sayısıyla 2013 yılının ilk dört ayını yüzde 85’lik büyüme ile kapattı.

Her 3 saniyede bir ürün satışıyla 2012 yılında ise yüzde 46 büyüyen GittiGidiyor.com, 2015 yılında Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformunu oluşturma hedefiyle iş hacmini üç katına çıkarmayı planlıyor.

GG_Logo_eBay1319095847

Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezi Gittigidiyor.com üzerinde aylık ortalama 700 bin adet satış ile 2001 yılından bu yana 18 milyonun üzerinde satış işlemi gerçekleştirdi.

Teknoloji ürünlerinden giyime, kişisel bakımdan ev ve bahçe ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunan GittiGidiyor.com, 2012 yılında yüzde 46 büyürken, 2013 yılının ilk dört ayında da sürdürülebilir büyüme performansını devam ettirdi.

GittiGidiyor.com, 2013 yılının ilk dört ayında yüzde 85’lik bir büyüme oranı yakaladı. Karlı bir şekilde büyüdüklerini belirten GittiGidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, “2012 yılını yüzde 46 büyüme ile kapattık. Bu yılın ilk çeyrek rakamları da başarılı oldu. Üstelik bu büyümeler zararla kompanse edilen büyümeler değil. Bizim amacımız hem alıcılar için de satıcılar için de tek destinasyon olmak. Bu hedefe de kısa vadede ulaşacağımıza inanıyoruz. 2015 yılı itibariyle 2012 yılındaki iş hacmimizin üç katını yakalamış olmayı hedefliyoruz” dedi.

Cep telefonu ve tabletler en çok ilgi gören ürünler


2012 yılında Youth Insight’ın gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre gençlerin en sevdiği alışveriş sitesi seçilen GittiGidiyor.com’da, aktif kullanıcıların yüzde 5’ini satıcılar oluştururken yüzde 95’i de alıcılardan oluşuyor. yüzde 45’i İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşıyor. En çok satılan ürün kategorilerinin başında cep telefonu ve aksesuarları, bilgisayar, tablet, Ev, Bahçe ve Dekorasyon kategorisi geliyor. GittiGidiyor.com, Sıfır Risk® sistemiyle online alışverişi daha keyifli ve güvenli kılan bir ödeme-onay sistemi kullanıyor.Bu sistemle alıcı ürünü satın aldığında ürün bedeli GittiGidiyor havuz hesabına aktarılıyor. Alıcıya, ürünü teslim alıp onaylamak için 3 iş günü süresi veriliyor. Ürünü onayladığında, havuz hesabındaki para satıcının hesabına aktarılıyor. Bu şekilde e-ticarette tüketicinin en büyük beklentisi olan güvenlik konusu giderilmiş oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger