Otomobilde Sürücü Tarih Oluyor


Özellikle otomobiller için geliştirdiği teknolojilerle tanınan Bosch, yeni nesil otonom sürüş sistemlerini duyurdu. Yeni sistemlerin detayını firmadan Steven Young'a sorduk.



Bugün İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile Bosch'un 2012 performansı değerlendirildi. Toplantıya katılan Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, firmanın geliştirdiği otonom sürüş sistemleri ve tam otomatik park teknolojisi ile ilgili bilgi de verdi.

Young konuşmasında şunları söyledi: 150 ülkede temsil edilen Bosch Grubu’nun 2012 rakamlarına göre; 306 binden fazla çalışanıyla 52,5 milyar avro ciro elde ediyor. Küresel gücün en önemli ülkelerinden biri de Türkiye. Bosch dünyasında 15’inci sıradayız. Avrupa’da büyüme bütçesi yapan iki ülkeden biriyiz.

2012’de 2,1 milyar avro olan cirosunu 2 milyar 400 milyon avro’ya, 1 milyar 250 milyon avro olan ihracatını ise 1 milyar 510 milyon avro’ya yükseltmeyi hedefleyen Bosch Türkiye, istihdamını ise yılsonunda 11 bin 858’e ulaştırmayı planlıyor. Böylelikle; bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği 2 milyar avro yatırımıyla Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli görevler üstlenirken, 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Otomobiller de akıllanıyor

Toplantıda Bosch tarafından geliştirilen ve dünyada ilk olan tam otomatik park sistemi ve önümüzdeki yıllarda kullanıma sunulacak olan otonom sürüş sistemi ile ilgili bilgi de verildi. Park sistemi önümüzde 1-1.5 yıl içinde kullanıma sunulacak. Otonom sürüş sistemi ise 2015 yılından itibaren ticari kullanıma sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Technology News Tribune Magazine New Technology - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger